Ονομάζομαι Κωνσταντινίδης Ιωάννης. Η σελίδα αυτή είναι η προσωπική μου ιστοσελίδα και περιέχει πράγματα για μένα, τα ενδιαφέροντά μου και κάποιους χρήσιμους συνδέσμους. Λοιπόν τα λόγια είναι περιττά!... Περιηγηθείτε ελεύθερα!...

Καταγωγή...

"Ο Γιάννης γεννήθηκε στην πόλη που την κατέκτησε ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Τζένγκις Χαν και ο Ταμερλάνο, ο οποίος και έχτισε το πιο αξιόλογο μνημείο, το τέμενος του Σαχ-ι-Ζίντεχ. Εκεί, ο Ulugh Beg περίφημος μαθηματικός και αστρονόμος αποτελούσε η αναφορά για το μεγαλείο του πολιτισμικού και πνευματικού πλούτου της Κεντρικής Ασίας με τον Ibn Sina να είναι από τους μεγαλύτερους φιλόσοφους και ο δημιουργός του περίφημου βιβλίο της ιατρικής ο Κανών. Και όλα αυτά σαν παραμύθι ο Marco Polo τα εξιστόρησε στον συγγραφέα Ρουστιτσέλλο. Έτσι, η ιστορία της Κεντρικής Ασίας, οι εμπειρίες και όλα τα θαυμαστά, έγιναν βιβλίο.
Στην Σαμαρκάνδη, όπου έζησε τα πρώτα του δεκα χρόνια, γνώρισε πολλούς πολιτισμούς, γλώσσες και θρησκείες διάφορες, όμως ένα μόνο ήταν μοναδικό, η απλότητα και η αγάπη του κόσμου της πόλης.

Τελειώνοντας το Δημοτικό, η πολιτική αναταραχή στην χώρα αυτή, του έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσει την πραγματική του πατρίδα, που ξεχάσανε στα βάθη των χρόνων, που μόνο στα τραγούδια και στην ανάμνηση των παππούδων μπορούσες να ακούσεις, να δεις. Αυτό το όνειρο που κράτησε 70 χρόνια, το έβλεπε στο δρόμο εκείνης της πόλης στα μάτια ενός Ρωμιού, το όνειρο για το ταξίδι του στην πατρίδα, διαμέσου της Πόλης.

Σπουδές και Διακρίσεις...

Γυμνάσιο και το Λύκειο τελείωσε στην Ξάνθη, όπου το 2001 έδωσε πανελλήνιες εξετάσεις, και εισήχθη στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. Το 2012 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου του τμήματος μηχανικών πληροφοριακών και επικοινωνιακών συστημάτων, απ' όπου και έλαβε το μεταπτυχιακό του στον τομέα των τηλεπικοινωνιών με υποτροφία και βαθμό διπλώματος 8.91 (Άριστα). Το 2015 αποφοίτησε από την ΑΣΠΑΙΤΕ Αθήνας όπου παρακολούθησε το Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης, όπου και διακρίθηκε με δημοσίευση της εργασίας του σχετικά με διδακτική Μορφοκλασματικής Γεωμετρίας και βραβεύτηκε ως καινοτόμος εκπαιδευτικός στο διεθνές συνέδριο EDEN Athens 2015. Τέλος, είναι πιστοποιημένος εκπαιδευτής πληροφορικής ενηλίκων της ECDL και του ΕΟΠΠΥΠ.

Ενδιαφέροντα...

Είναι λάτρης της κλασσικής λογοτεχνίας και της καλής μουσικής. Αγαπάει το μπάσκετ. Συμμετέχει σε διαδικτυακές κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Του αρέσουν τα ταξίδια με αεροπλάνο, τρένο, αυτοκίνητο, μηχανή και με ποδήλατο.

Εργασία...

Ασχολήθηκε και εργάστηκε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς ως παραγωγός και τεχνικός. Αυτή την στιγμή, παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα πληροφορικής σε μαθητές Λυκείου, καθώς εργάζεται στο Υπουργείο Πολιτισμού στο τμήμα πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.
Τα εκπαιδευτικά του ενδιαφέροντα είναι οι αλγόριθμοι, προγραμματισμός, εκμάθηση νέων τεχνολογιών, ρομποτική με Lego και Scratch. Επίσης ασχολείται με προγραμματισμό και διαδικτυακό προγραμματισμό.

21/1/2020